top of page
АСТАХОВ ВАЛЕНТИН ІВАНОВИЧ

АСТАХОВ ВАЛЕНТИН ІВАНОВИЧ

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра ПЦМБ

Закінчив будівельний факультет Криворізького гірничорудного інституту в 1973 році за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». З 1973 по 1977 рік працював в системі будівельно-монтажного тресту Абаканвагонобуд Головкрасноярськбуду. Займав посади від майстра будівельної дільниці до начальника будівельного управління.

З 1978 по 1981 рік аспірант Центрального науково-дослідного і  проектного інституту типового і експериментального проектування житла  (м. Москва). В 1982 році захистив дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук на тему «Технология и свойства бетона с применением  шлаковых материалов для однослойной  панели крыши с безрулонной кровлей над теплым чердаком». В 1985 році отримав вчене звання доцента кафедри будівельних конструкцій.

В Криворізькому гірничорудному, далі технічному, національному університеті працює з 1977 року на посадах асистента, старшого викладача, доцента, декана будівельного факультету.

Має понад 80 наукових праць і методичних вказівок, 2 авторських свідоцтва на винаходи, автор 1 монографії, співавтор 4 навчальних посібників.

Відмінник освіти України, нагороджений знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення», почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, виконкому Криворізької міської ради, Криворізького технічного університету.

Галузі наукових інтересів:

· дослідження вторинних продуктів гірничорудної і металургійної промисловості з метою застосування їх в будівництві;

· дослідження бетонів з застосуванням продуктів переробки вогненно-рідких доменних шлаків і їх впровадження в індустріальному будівництві;

· обстеження і підсилення будівельних конструкцій і їх елементів.

Основними навчальними дисциплінами, що викладає Астахов В.І. є «Залізобетонні та кам’яні конструкції», «Випробування і реконструкція споруд».

bottom of page