top of page

Розгляд студентських наукових робіт для участі у зовнішньому конкурсі

4 лютого на будівельному факультеті Криворізького національного університету відбулося засідання присвячене розгляду студентських наукових робіт, що підготовлені для участі у зовнішньому конкурсі.

Доповідь Давигори П.О. на тему: «Обґрунтування проектного рішення з утилізації твердих побутових відходів міста». Керівник – к.т.н. Крішко Д.А.

У студентській науковій роботі магістранта Пилипа Давигори (гр. БІ-19м) проаналізовано закордонний досвід утилізації твердих побутових відходів та стан положення ситуації в Україні, зроблено функціональне зонування непридатної промислової території з розташуванням сміттєспалювального заводу плазмової газифікації та проаналізовано стан природного середовища і побудовано карти інженерно – екологічного та урбоекологічного зонування території Саксаганського району міста Кривий Ріг.

Доповідь Недоруби А.Б. на тему: «Ефективність неруйнівних методів контролю дефектів зварних швів будівельних конструкцій». Керівник – к.т.н., доц. Єрьоменко О.Ю.

Дослідження студентки Аліси Недоруби (гр.БІ-16-2) присвячено проблемі контролю якості зварних з’єднань будівельних конструкцій. Наразі зварювання є одним з найбільш поширених методів з’єднання елементів металевих конструкцій. Контроль якості зварних швів є обов’язковим етапом виробництва останніх.

В роботі проаналізовано переваги та недоліки існуючих методів неруйнівного контролю зварних з’єднань. Приведені існуючи напрацювання зі способів підвищення їх ефективності, які не знайшли відображення в сучасних нормах з проектування будівельних конструкцій та контролю якості зварних швів.

Доповідь Кобзара С.С. на тему: «Дослідження застосування композитної арматури при будівництві мостових споруд». Керівник – к.т.н., доц. Попруга Д.В.

В науковій роботі магістранта Сергія Кобзаря (гр. ПЦБ-19м) визначені конструктивні особливості застосування композитної арматури при будівництві мостових споруд у Канаді та США. Визначена ефективність роботи склопластикової арматури в порівнянні з металевою. Проаналізовані діючі нормативні документи України у сфері застосування композитної арматури і запропоновані необхідні уточнення до них.


Доповідь Волошиної Ю.А. на тему: «Особливості застосування добавок для бетонних конструкцій з особливими умовами роботи». Керівник – к.т.н., доц. Паливода О.А.

У роботі студентки Юлії Волошиної (гр.БІ-16-1) наведено спектр полімерно-цементних добавок торгової марки «Mapei», сформульовано їх класифікацію за призначенням, розглянуто особливості їх застосування у комбінаціях та окремо, виконано аналіз їх застосування у порівнянні зі звичайним бетоном на прикладі мостових конструкцій, а саме: буронабивних паль (підземний цикл) та прогонових будівель (наземний цикл).




Учасники засідання

91 перегляд
bottom of page