top of page

ЗАХИСТ МАГІСТЕРСЬКИХ РОБІТ



З 23 по 25 січня 2018 року на базі кафедри «Теплогазоводопостачання, водовідведення і вентиляції» відбувся захист магістерських робіт за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» спеціалізацій: «Водопостачання та водовідведення» і «Теплогазопостачання і вентиляція», на якому були присутні представники провідних підприємств та організацій міста, КП «Кривбасводоканал», ПАТ «Криворіжгаз» та ТОВ «ПРОЕКТ СТАР ІНЖЕНІРІН».

Основна частина існуючих централізованих систем водопостачання та водовідведення населених пунктів знаходиться в експлуатації тривалий час. Оскільки надійність систем з часом знижується системи не можуть забезпечити безперебійну і надійну роботу, це призводить до зниження якості води, що створює серйозну небезпеку як для здоров'я населення, так і негативно впливає на роботу технологічного обладнання.

У своїх магістерських роботах студенти спеціалізації «Водопостачання та водовідведення» багато уваги приділяють вирішенню даних питань. В цьому році особливої уваги заслуговують роботи магістрантів Христова В.М., Мєдвєдєвої І.С. і Пунтус В.В., які розглянули досить актуальні на сьогодні питання, що стосуються очищення води, яка подається споживачам різного призначення з урахуванням інноваційних заходів спрямованих на підвищення надійності вказаних систем.


Не менш важливі питання в своїх роботах підіймали студенти спеціалізації «Теплогазопостачання і вентиляція». Так, в сучасних умовах значного подорожчання енергоресурсів та їх дефіциту, забрудненість навколишнього середовища змушують відповідальніше підходити, як до вирішення екологічних проблем, так і до пошуку альтернативних способів енергозабезпечення.

Тому, всі роботи магістрантів ТГПВ спрямовані на розробку та обґрунтувань рішень раціонального використання та утилізації теплових ресурсів і застосування енергоефективних технологій, мають природоохоронну та ресурсозберігаючу спрямованість. Так, необхідно відмітити комплексні магістерські роботи студентів групи ТГПВ-16м Мачульського М.І.,

Томова А.Г., Андросюка К.В. і Доценка Є.О., які проаналізували стан систем опалення і вентиляції корпусу №6 ДВНЗ «Криворізький національний університет» та надали рекомендації по конструктивним рішенням та режимам експлуатації енергоефективної системи опалення, вибору теплогенеруючих установок та розробки котельні для децентралізованого теплопостачання навчального корпусу №6 ДВНЗ «Криворізький національний університет».


125 переглядів
bottom of page