top of page

Захист магістерських робіт на кафедрі ПЦМБ

Оновлено: 1 жовт. 2023 р.

Кафедрою ПЦМБ 07, 8 та 9 грудня 2022р. проведено захист магістерських робіт. Відбувся захист 21 магістерської роботи в змішаному форматі (три роботи здавали дистанційно), два студента мають дипломи з відзнакою. Також два магістри, які захистились, зараз проходять військову службу у Збройних Силах України.


Тематика частини магістерських робіт відповідала основному науковому спрямуванню роботи кафедри, а саме, дослідженню роботи композитної арматури у складі будівельних конструкцій, експлуатаційних характеристик фіброармованих бетонів, захисту залізобетонних та металевих конструкцій, енергоефективних технологій.

Приймальною комісією був відмічений високий рівень підготовки здобувачів освіти денної та заочної форм навчання. При цьому студенти заочної форми навчання, які працюють за фахом, показали більшу обізнаність з практичних питань здійснення будівельних робіт за рахунок досвіду та знань здобутих на будівельному майданчику.

Склад графічної частини магістерських робіт і пояснювальної записки відповідає вимогам вищого навчального закладу і діючим нормативним документам.

Проектовані будівлі та споруди, за призначенням, є досить різноманітними – житлові, промислові, адміністративні.


Захист робіт, які захищали дистанційно, проводили з використанням програми для відозв’язку Google Meet. Остання дозволила заслухати виступ магістрантів, задати питання та отримати відповіді на них, виконати запис процесу захисту. Всі члени комісії мали змогу ознайомитися зі змістом пояснювальної записки та кресленнями.

Найкращі доповіді під час захисту магістерських робіт були відзначені головою і членами державної екзаменаційної комісії.

Результати захисту наступні:

Оцінку відмінно отримали - ПЦБ – 3 (2 з відзнакою), ЗПЦБ – 12;

Оцінку добре отримали - ПЦБ – 5, ЗПЦБ – 1;

Захищались дистанційно 3 магістра.

Вітаємо студентів груп ПЦБ-21м, та ЗПЦБ-21м з успішним захистом кваліфікаційних робіт та присвоєнням кваліфікації «Магістр будівництва»!



228 переглядів
bottom of page