top of page
ВАЛОВОЙ ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

ВАЛОВОЙ ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра ПЦМБ

Google Scholar 

ORCID - 0009-0004-2939-3028


Закінчив Криворізький гірничорудний інститут у 1974 р. та здобув вищу освіту за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво» (кваліфікація - інженер-будівельник), має науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю – 05.23.01 будівельні конструкції, яку захистив у Київському інженерно-будівельному інституті у 1986р. У 2012р отримав звання професора ВАК України по кафедрі технології, організації і механізації будівництва.

З 1974 по 1982 р. працював у тресті “Криворіжіндустрбуд” майстром, виконробом, старшим виконробом, головним інженером, начальником управління.

З 1982 року почав працювати на кафедрі будівельних конструкцій на посаді старшого наукового співробітника, а згодом, після захисту дисертації, з 1987 року – завідувач кафедри технології організації будівельного виробництва, а з 2015 року – завідувач кафедри промислового цивільного та міського будівництва.

Досвід викладацької роботи в університеті – 35 років, у т.ч. на посаді завідувача кафедри – 30 років.

Готує кадри вищої кваліфікації (аспірантура зі спеціальності – 192 Будівництво та цивільна інженерія), за час завідування кафедрою на ній захистилося 7 кандидатів технічних наук, з яких 5 – під його безпосереднім керівництвом. На сьогодні він керівник 4 аспірантів.

Валовой О.І. є автором понад 220 наукових та науково-методичних праць, зокрема 11 навчальних посібників і монографія. Він підготував дві серії навчальних посібників – «Бібліотека інженера-будівельника» та спільно з доц. Валовим М.О. – «Технологія та організаціє будівництва». Навчальні посібники першої серії «Проектування, технологія та організація будівництва, зведення і ремонт будівель і споруд” на конкурсах у 2005, 2007 рр. посіли перше місце в номінації «Навчальний посібник» на VI та VII обласних міжвузівських конкурсах.

Основні напрямки науково-дослідної роботи О.І. Валового:

· дослідження можливостей використання відходів гірничо-металургійного комплексу при виробництві залізобетонних конструкцій;

· аналіз впливу техногенної та природної сейсмічності на стан будівель і споруд, оцінювання їх довговічності, надійності;

· використання композитних матеріалів у практиці будівництва та при виготовленні залізобетонних конструкцій на традиційних бетонах, на бетонах з відходів ГЗК;

· обстеження та оцінювання технічного стану будівельних конструкцій будівель і споруд.

Під керівництвом О.І. Валового виконуються такі госпдоговірні та ініціативні науково-дослідні роботи:

1. «Визначення характеристик базальтофібробетону та балок зі змішаним армуванням композитною базальтовою арматурою і металевою арматурою. Порівняння отриманих результатів для випадку використання традиційного бетону та бетону на дрібних заповнювачах з відходів збагачення залізних руд» з ТОВ «ТЕХНОБАЗАЛЬТ-ІНВЕСТ» (м. Київ).

2. «Дослідження роботи склопластикової арматури в згинальних елементах виготовлених з бетонів на відходах гірничо-збагачувальних комбінатів» з ПрАТ «КРИВОРІЖІНДУСТРБУД» (м. Кривий Ріг).

3. «Дослідження можливості застосування базальтової арматури при реконструкції існуючих чи будівництві нових об’єктів гірничо-металургійного комплексу» з ТОВ «ТОРГПРОМКОНТРАКТ» (м.Дніпро).

4. «Розробка конструктивних рішень з використання композитних профілів при реконструкції радіального каналізаційного відстійнику» з КП  «Кривбасводоканал» (м. Кривий Ріг).

Професор О.І. Валовой щорічно бере активну участь у вітчизняних і міжнародних науково-практичних конференціях, симпозіумах з напрямку – «Будівництво», публікується у збірниках і виступає з доповідями.

У 2008 році був нагороджений почесною грамотою Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток вищої освіти та вітчизняної науки.

У 2006, 2008, 2009, 2011 роках нагороджувався Почесною грамотою університету за багаторічну та плідну працю, вагомий внесок у справу підготовки висококваліфікованих фахівців.

У 2011 році нагороджений грамотою Дзержинської міської ради Кривого Рогу за плідну педагогічну працю, вагомий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління.

У 2012 році був нагороджений почесною грамотою Дніпропетровської обласної державної адміністрації за багаторічну плідну й сумлінну працю, високий рівень професіоналізму, значні досягнення в науковій діяльності.

У 2017 нагороджений грамотою виконкому Криворізької міської ради за багаторічну сумлінну працю, визначні успіхи в науковій та педагогічній роботі, вагомий особистий внесок у розвиток вищої освіти й вітчизняної науки.

bottom of page